Memura 18 ay ile Malulen Emeklilik

Memura 18 ay ile Malulen Emeklilik

Tedavi gören bir memurun malulen emeklilik hakkı ne zaman yasal olur? 657 sayılı kanun kapsamında uzun süre tedaviye ihtiyaç duyan bir memur için emeklilikte 18 ay ne ifade ediyor? İşte merak edilenler

Devlet memurları kanununda açıkça ifade edildiğine göre hastalık ve refakat izni başlıklı konuda bu soruya yer verilmiştir. Memur kısa süreli ve uzun süreli hastalık türleri olarak iki farklı şekilde değerlendiriliyor. Kanser, verem veya akıl hastalığı gibi uzun süreli tedavi gerektiren hastalıklarda 18 aya kadar izin veriliyor. Diğer hastalık hallerinde ise bu süre 12 aya kadar düşebiliyor.

Hasta memurun sürekli tedavisi nedeniyle yataklı tedavi kurumunda yatıyor olması hastalık iznine ait sürenin hesabı için önemli oluyor. Kanunlar tarafından belirtilen süreler tamamlandıktan sonra memurun iyileştiğine dair raporu ibraz ederek paylaşması gerekiyor.

İzin süresi tamamlandıktan sonra hastalığın devam ettiği fark edildiğinde ne yapılmalı?

Böyle bir durumda resmi bir sağlık kurulu raporu ile birlikte memurun izni gösterilerek süre uzatılabilir. Bu uzatılan süre tamamlandıktan sonra halen iyileşmediği görülüyorsa memur için emeklilik süreci başlar.

Memur görevi sırasında ya da görevinden kaynaklı bir kaza ya da saldırıya uğradığında veya bir meslek hastalığına tutulduğunda iyileşinceye dek izinli kabul edilir. Eğer verilen ek izinlere rağmen hastalığın uzadığı ve iyileşmediği fark ediliyorsa memur hakkında emeklilik hükümleri uygulanarak gerekli değerlendirme yapılarak süreç başlatılabilir.

Kaynak:Haber Merkezi