2024 KPSS Lisans başvuru ekranı Cuma günü açılıyor! ÖSYM KPSS sınav başvurusu nasıl yapılır, sınav giriş belgesi nasıl alınır?

2024 KPSS Lisans başvuru ekranı Cuma günü açılıyor! ÖSYM KPSS sınav başvurusu nasıl yapılır, sınav giriş belgesi nasıl alınır?

KPSS 2024 lisans başvuruları başlıyor. ÖSYM'nin internet sitesini kullanarak başvuruda bulunmak isteyen adaylar ne yapmalı? KPSS lisans sınavına girmek isteyenler için sınav giriş belgesi nasıl alınır? 2024 KPSS'ye kaç gün kaldı? İşte merak edilenler

Bu yıl KPSS sınavına lisans, önlisans ve ortaöğretim olmak üzere 3 farklı gruptan aday sınava başvuru yapacak. 2 yılda bir düzenlenen ön lisans ve lise oturumları bu yıl Lisans KPSS ile birlikte aynı dönemde uygulanacak. Adaylar geçtiğimiz yıl kapalı olan bu yıl başvuru hakkı verilen önlisans ve lise oturumları dışında lisans oturumuna da başvurabilecek. KPSS Lisans sınavı Genel Kültür, Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT gruplarından oluşacak.

KPSS sınavına başvuruda bulunmak isteyenler ÖSYM'nin AİS platformu üzerinden başvuru yapabilecek. Aday İşlemleri Sistemi kullanılarak yapılacak başvuruların ardından yine aynı ekran üzerinden E-Ödemeler bölümüne gelerek başvuru ücreti anlaşmalı bankalara yatırılabilecek.

2024 KPSS ÖABT Sınavı Ne Zaman?

2024 KPSS Lisans başvuruları bu yıl 3 Mayıs ve 15 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Bu hesaba göre KPSS Lisans başvuruları önümüzdeki hafta Cuma günü başlıyor. Önlisans başvuruları 13 Haziran ve 2 Temmuz arasında alınacak. KPSS Ortaöğretim başvuruları 18 Temmuz ve 30 Temmuz arası gerçekleşecek. DHBT başvuruları ise 9 Ağustos ile 15 Ağustos tarihleri arasında yapılabilecek.

2024 KPSS Lisans sınavı 14 Temmuz tarihinde uygulanacak. Genel Yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları aynı tarihte gerçekleşecek. Alan bilgisi 1.oturumu 20 Temmuz, 2.oturumu 21 Temmuz tarihinde uygulanacak. KPSS Öğretmenlik alanından ÖABT sınavına girecekler için bu yıl; KPSS ÖABT sınavı 4 Ağustos tarihinde uygulanacak.

Kaynak:Haber Merkezi