2024 Öğretmen Atama Görüşmeleri Kabine Toplantısında Mı Yapılacak?

2024 Öğretmen Atama Görüşmeleri Kabine Toplantısında Mı Yapılacak?

Öğretmen atama ile ilgili gelişmeler, yapılacak olan kabine toplantısının sonrasında mı öğretmen adayları ile paylaşılacak? 2024 yılında kaç öğretmen atanacak? Branşlar belli oldu mu? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından atamalara ilişkin yapılan açıklamalar hangi yönde? Atanacak öğretmenler için kadro sayısının nereden gelecek bilgilerle belirlenmesi bekleniyor? Kamuya alınacak en yüksek sayıda personelin öğretmenler olacağı bilgisi doğru mu?

Öğretmen atama haberleri 2024 yılının, öğretmen adayları açısından en önemli beklentileri arasında yer alıyor. Bu anlamda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in geçtiğimiz haftalarda bir öğretmen adayına, sonraki hafta atamaların açıklanacağına ilişkin verdiği bir söz vardı. Ancak bu söz yerine getirilmedi.

ogretmen-atama.webp

Takvimler 16 Nisan 2024'ü gösterirken gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak olan kabine toplantısına çevrildi. 31 Mart Yerel seçimleri dolayısı ile 4 Mart 2024'te yapılan son kabine toplantısının ardından yeni bir toplantı yapılamamıştı. Bugünlerde yapılması beklenen kabine toplantısının kritik gündem maddeleri bulunuyor.

Söz konusu toplantıda görüşülmesi beklenen konular arasında ilk sırayı öğretmen atama takvimi alıyor. Memurların beklediği 3600 ek gösterge, SSK ve Bağ-Kur prim günlerinin eşitlenmesi kapsamında 9000 gün olan Bağ-Kur psim günlerinin 7200'e düşürülmesi, ev hanımlarına sağlanacak olan emeklilik hakkı... gibi torba yasa içerisinde yer alması beklenen konular da yer alıyor.

Geçtiğimiz yıl 45.000 öğretmen ataması yapılmıştı. 2024 yılında bu sayının kaç olacağı henüz bilinmiyor. Ancak Bakan Yusuf Tekin tarafından verilen bilgi, atamaların 2023 KPSS puanları ile yapılacağı ve kamu personel alımı aşamasında en yüksek sayının öğretmenlere verileceğinin tahmin edildiği yönünde olmuştu.

2024 yılında kaç öğretmenin atanacağına dair bilgiler Hazine Ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığından verilecek kadro sayısı ile belli olacak. Ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in önümüzdeki günlerde öğretmen atamaları ile ilgili bir açıklama yapması öğretmen adayları tarafından sabırsızlıkla bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.